Translate

tirsdag den 13. januar 2015

Apple eller Scrabble?

Vi kender alle mærket Apple. Apple blev grundlagt af den helt igennem super smarte Steve Jobs. Apple er producenten for mange fornuftige og flotte produkter. Macbook pro, IMac, Ipad, Iphone, Ipod osv. Alle disse har et tilfælles. De alle bliver opdateret lidt efter lidt. Men er disse opdatering det værd? Hjælper opdateringerne produkterne med at blive bedre eller er det bare fyld og reklame?...

Gavner opdateringerne Apple produkterne?Der kommer ret ofte nye opdateringer til for eksempel Iphone. Disse opdateringerne har mange forskellige funktioner, at skulle rette nogle fejl og tilføje nye effekter - altså noget man ikke ligger super meget mærke til. Jo selvfølgelig er der nogle opdateringer der er bedre end andre. For eksempel det næste skridt indenfor IOS til Iphone - Den 17. september 2014 udkom det nye IOS 8.0. Denne opdatering var fornuftig nok, nye effekter var kommet til og nye funktioner. Men selvom hele Apple-verdenen ventede på denne super-opdatering, var der dog nogle der ventede forgæves. Eller rettere sagt var der folk som ventede i spænding, hvorefter de fandt ud af at denne opdatering ikke var så velfungerende for Iphones under Iphone5'eren. Det vil sige at alle dem der ejede enten en Iphone 4 og 4s, helst ikke skulle opdatere deres mobiler, ihvertfald ikke her i Danmark, eftersom teleselvskaberne ikke kunne følge med denne nye opdatering, og derved kunne det ske at man mistede signalet på sin mobil, hvis man opdaterede den til IOS 8.0. Altså havde Apple nu nærmest tvunget deres kunder til at købe en ny mobil, altså en dyrere end den de allerede havde nu. Så nej jeg vil ikke mene at alle opdateringerne gavner Apple produkterne. Dog vil jeg også mene at opdateringer er nødvendige for at holde produkterne nye, moderne og opdateret.

Hvornår ville det være smartest at anskaffe sig en ny Iphone?
Hvis man har en Iphone under Iphone5 så er der kun et svar. Nu. Gå ud og køb en Iphone 5, Iphone 5s, Iphone 6, Iphone 6 plus, eller hvis du ikke vil ofre mange penge på en nye telefon, så anskaf dig en Iphone 5c for "Cheap" - altså billig. Du kan nu skaffe dig en helt ny Iphone 5c, udenfor et teleselvskab, for lige over 3000 kr på nettet. Dette er intet for en ny Iphone. Plus denne Iphone kan du så leve med de næste par år, altså kan du følge med opdateringerne uden at være nervøs for at din telefon pludselig går i stykker eller lign pga. en ny opdatering. Der vil komme mange opdateringer til Iphone's de næste mange år, og også mange opdateringer til alle andre Apple produkter. En god regel er enten at prøve at læse informationen om opdateringen før du henter den, eller være lidt en dårlig ven og vente til en af dine venner har opdateret og så spørg hvordan den kører. Alle Appleprodukter er geniale, alle med super smarte designs og helt nyt teknologi, ingen tvivl der, men opdateringerne kan godt halte lidt efter.

Slutter lige af med et citat fra den afdøde Steve Jobs, hvil i fred, du vil aldrig blive glemt!
            "The ones who are crazy enough to think that they can change the world, 
             are the ones who do."

//TirsdagAftenViSerPåDetIMorgen.

mandag den 12. januar 2015

Rejsekortet kontra pap-klippekort.


4 år efter rejsekortet kom til Danmark er der stadigvæk stor tvivl om denne dyre løsning virkelig er det endelige bud på pap-klippekortenes efterkommer. Dette kort skulle eftersigne erstatte pap-klippekortene på længere sigt. Med dette nye fancy kort bestemmer man selv hvornår og hvor langt man vil køre.. Eller gør man?

Rejsekort.. En god eller dårlig løsning?

Jeg synes ikke rejsekortet er "bedre" end de gamle pap-klippekort. Rejsekortet har mange fejl og derved er der også mange utilfredse kunder. For eksempel har rejsekortet den funktion at hvis man glemmer at "Checke ud" efter at være steget ud af for eksempel toget, betyder det at man får 50kr i bøde efter 4 timer. De 50kr hæves direkte fra dit rejsekort, så hvis du for eksempel havde lagt 100 kr ind på kortet, har du kun 50kr tilbage hvilket er minimum for en rejse, hvilket betyder du faktisk skal ligge ihvertfald 50kr ind på kortet igen. Denne "bøde" funktion er specielt ikke velset hos unge der går i byen.. Klokken er 04.34 en lørdag nat, man er på vej med metroen, der sidder en gammel men alligevel lusket mand der piller næse henne i hjørnet. Der er to stationer til man skal af, og lige før man ankommer til ens endestation møder man en af sine venner, han får en til at tage tilbage i byen med ham og nogle af hans venner. Der bliver hurtigt drukket nogle tårer slavevodka hvorefter man løber ud af toget for at nå hen til festen man skal til... Klokken 15.15 vågner man derefter i en halvbrandert hjemme hos en veninde, ikke nok med at man skal vandrer igennem byen og ned til toget for at komme hjem, så tjekker man også lige ens konto for at tjekke om man stadigvæk har lidt penge efter gårsdagens vilde bytur. Man tjekker sin mobilbank hvorefter man finder ud af at der er hævet 50 kr fra DSB, super træls, ikke nok med at man gav shots og flasker inde på klubben så er man også blevet bødet for at have glemt at "checke ud" med rejsekortet. Dette er bare en af mange oplevelser unge har/kan have med rejsekortet. Derudover synes jeg også der er en anden morsom/dum ting ved rejsekortet. Hvis man vil fylde penge på sit rejsekort via deres hjemmeside, rejsekortet.dk, skal man ikke ligefrem forvente at kunne bruge kortet og de nye penge indenfor de næste par timer. Næ nej. Der går ihvertfald 7 timer for at DSB har modtaget pengene og nosset sig sammen til at smide pengene over på ens kort. Og det er ikke alt, når disse penge er sat på kortet skal man derefter - inden for de næste 4 timer - gå ned og tjekke ind og så tjekke ud med det samme, simpelthen for at aktivere kortet igen, jovist det kan snildt være man har haft kortet i over et år, men det skal alligevel liiiiige aktiveres igen - for en sikkerhedsskyld. Alt i alt synes jeg det er latterligt at rejsekortet er så besværligt. Jojo, rejsekortet er væsentligt billigere ved længere rejser, men ikke billigere i længen hvis man er en glemsom sjæl - så kan man godt regne med en masse "bøder" for at glemme at "checke ud". Rejsekortet er en latterlig løsning, tilbage med de gamle pap-klippekort man lige kunne folde sammen og proppe ned i pungen. Tilbage med de gamle "klippemaskiner" der bare siger "Klik" ikke råber af en som de nye rejsekort "Check ind" - og "Check ud"-maskiner der nærmest fortæller alle på paronen at du lige er landet "CHECK UD!".

//VarDetMandagAften?

søndag den 11. januar 2015

Studieretningslinjer.. En hjælp eller boost til Trivial Pursuit?

Efter 9. klasse vil mange gerne læse videre, nogle vælger den gymnasielle retning (STX) hvorimod andre mere føler for at tage på efterskole, starte på HTX el. HHX, starte på en erhvervsuddannelse, 10. klasse, osv. Hvis nu fx personen starter på STX, altså det almene gymnasium, skal personen også vælge en linje, en linje der bestemmer hvilket fag du kommer til at beskæftige dig med de næste 3 år, derved er denne linje ligesom en 3 retters menu af fag du primært skal fokusere på de næste 3 år af dit liv. 
Studieretningslinjer: 
Der er mange forskellige studieretningslinjer:
Samfundsfag, Engelsk og matematik
Biologi, idræt og matematik
Bioteknologi, matematik og fysik
Spansk, engelsk og mediefag
Osv...

Alle med det samme formål, at tilfredsstille elevens interesser og fremtidige planer...

Problemet:
Jeg synes det er lidt halv-latterligt at man allerede i 9.-10. klasse skal finde ud af hvad man vil lave/stræbe efter at lave resten af sit liv. Selvfølgelig kan man - under den gymnasielle uddannelse (STX) - efter et halvt år beslutte sig om denne linje er den perfekte linje for en selv. Men seriøst lad os lige få fakta på bordet.. Det første år/halve år er kravene slet ikke det samme som i 3g, selvfølgelig. Men hvordan i al verden skal man så kunne beslutte sig om at denne linje er noget for en? Hvis man ikke allerede fra starten af 1g får tværet de biologiske-samfundsfaglige-matematiske-engelske-tyske-franske-naturgeografiske begreber man skal kunne i 3g i hovedet, hvordan i al verden skal man så vide om linjen er noget for en? Hvis man også færdes godt i sin klasse det første halve år, men ikke er 100% sikker på fagene, har man jo heller ikke lyst til at skifte linje - væk fra sine venner - blot fordi der er en vis usikkerhed om man har interesse for fagene på linjen... Jeg synes det er halv-latterligt den måde studieretningslinjerne i dag er sat op på, hvem vil ikke gerne ud og leve sine drømme i stedet for at sidde med en semi-usikker linje man ikke er helt sikker på er noget for en? 3 år er lang tid, selvfølgelig ikke i sammenligning med hele livet, men alligevel er 3 år af ens ungdom noget man bare ikke vil forspilde... Selvfølgelig er uddannelse en vigtig faktor for ens fremtidige planer, men roolig nu, der er masser af tid til at lære unødvendige biologiske begreber - du måske ikke får brug for, men kan bruge til "almen viden" og et spil Trivial Pursuit.

//OgDetVarSøndagAften